Oracle Service Bus 11g

Omschrijving

De Oracle - voorheen BEA Weblogic - Service Bus (recentelijk hernoemd naar SB en voorheen OSB) is de nieuwe service bus van Oracle. OSB is een sterke propositie op ESB gebied. De OSB heeft namelijk alle features van een Enterprise level service bus, is schaalbaar, robuust, en relatief eenvoudig in het gebruik. Oracles voormalige Enterprise Service Bus (ESB) is ook blijven bestaan en wordt tegenwoordig binnen SOA Suite voor intra-composite informatieuitwisseling gebruikt en is hernoemd naar Mediator.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor ontwikkelaars die met de Oracle Service Bus te maken gaan krijgen. De cursus is ook geschikt voor beheerders, maar zij moeten zich realiseren dat er veel voor hen relatief onbekende onderwerpen bekend zullen worden verondersteld.

Voorkennis

Enige ontwikkelervaring

Basiskennis XML

Doel

In de Oracle Service Bus (OSB) training gaan we uit van ontwikkelaars en beheerders met als doel de werking en het beheer van de voorheen Weblogic Service Bus onder de knie te krijgen. Omdat de OSB werkt in een services omgeving krijgt de cursist eerst het overzicht van de verschillende Oracle SOA Suite producten en hoe de OSB zorgt voor connectiviteit tussen services die op zich door verschillende producten gemaakt kunnen zijn.

Onderwerpen

OSB Overview

XQuery

OSB Components (Business Services)

OSB Components (Proxy Services)

Transformations in OSB - XSL en XQuery

JCA Adapters

Other Transports

Logging and Reporting

Handling Exceptions

Security

Duur

De training duurt drie dagen.

Inschrijven of meer informatie?

Stuur een email aan training(at)darwin-it.nl of bel ons op 070-2628871